Les butaques rodarianes dels clubs de lectura!

Les butaques dels clubs de lectura del mes de febrer 2020 han agafat l’aire i la rima rodarianes, ja que una de les nostres idees inicials ha estat apropar l’humor, la fantasia i la visió crítica de la realitat de l’autor Gianni Rodari.

Dins el club de La Butaca Blava vam acabar de conèixer les aventures d’en Tonino l’invisible, en aquesta ocasió en el format àbum, i il·llustrat per Alessandro Sanna i publicat per Libros del Zorro Rojo. Un Tonino invisible on la canalla lectora el va analitzar al detall, ens vam introduir en el joc de la invisibilitat i com aquesta ens dispara tant la imaginació com la reflexió.

D’altra banda, i, dins La Butaca Vermella, amb el llibre Tirallongues del cel i la terra, amb imatges de Bruno Munari i publicat pel segell Estrella Polar, va ser el moment i el gran repte de recompondre la idea de la “joguina poètica” de la que tant n’ha parlat, escrit i jugat en Gianni Rodari!

Una altra manera molt autèntica d’apropar-nos a la poesia, a la realitat d’unes societats canviants…