Els clubs de lectura!

 

En aquest article ens fa especial il·lusió parlar-vos i presentar-vos els clubs de lectura de la llibreria, espais on hem tingut la gran sort i oportunitat de poder parlar de llibres, expressar-nos, compartir impressions vàries entorn aspectes diversos d’una lectura compartida en gran grup. Entenem els clubs de lectura com espais agradables on la canalla pugui dir la seva, des del respecte i una mirada atenta vers la veu dels altres. Un espai on construir lectures i recorreguts literaris, en grup.

  1. La temporada 2018-19 ens vam aventurar amb La Butaca Vermella, la que reunia canalla entre 7 i 8 anys, conduïda per la mediadora de lectura Àgata Losantos. I on ens trobàvem a mitjans de cada mes a la tarda: de 17,30 a 18,30 hores. Una hora en la que tots plegats perdíem la noció del temps per anar esmicolant un llibre: analitzar un personatge, viatjar cap a altres mons, interpretar i inventar possibles finals, descobrir el punt de vista de l’altre, conversar amb autors dels llibres i, fins i tot, atrevir-nos a tastar grills comestibles i celebrar l’inici d’aquesta primera temporada en un parc de ciutat. I per continuar l’aventura: donarem continuïtat al club amb un grup fabulós que ha anat creixent i que, amb noves incorporacions, es trobarà en la 2a temporada de La Butaca Vermella, amb una franja d’edat que comprèn els 8-9 anys. La dinàmica i l’organització serà la mateixa.
  2. A més a més, hem creat un nou club: La Butaca Blava, que aplega infants de 6 i 7 anys, conduït per l’Stel·la Camacho. Les trobades tindran lloc el primer dissabte de cada mes al matí, d’11,30 a 12,30 hores, on mantindrem la mateixa idea, ambient  i dinàmica de lectura.

Ens agradaria, però, destacar alguns punts importants en ambdós clubs:

  1. El grup es troba un cop al mes, en cas d’absència, és interessant que ens ho comuniqueu!
  2. La lectura que llegeix el grup és la mateixa.
  3. Els adults poden acompanyar la lectura, però en cap cas poden incidir ni donar el seu parer! Això és cosa de la canalla!.
  4. En les diferents sessions es tindrà en compte la varietat de tipologia de llibres.
  5. La canalla actua com a grup avaluador i crític del corpus de lectures.
  6. Es mantenen dinàmiques on la conversa literària, el fet vivencial de l’infant i la creativitat es fusionin.
  7. I, sobretot, desitgem que la canalla es trobi a gust i pugui ser respectada dins un grup amb experiències lectores i de vida ben diversa.

Per a qualsevol informació: contacte@elpetittresor.com , via telefònica, xarxa social o bé passant-vos per la llibreria.

A reveure!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]