Una trobada amb DEU CUCS QUE DORMEN

 

DEU CUCS QUE DORMEN, escrit i il·lustrat per la Marta Comín i publicat per A buen paso, és molt més que un llibre “dolç i tendre”. És una mena de llibre que ja pel seu format en cartoné, delicat i elegant, i pensat per la petita infància, convida els infants a manipular-lo, a obrir-lo! De fet, i, si ho recordem, és el que ens va passar amb el llibre de mateixes dimensions i destinataris, Bon viatge, petitó!, de Beatrice Alemagna.

DEU CUCS QUE DORMEN és una d’aquelles històries interactives i juganeres que, a partir d’un text senzill i ben estructurat i unes il·lustracions acolorides i que s’aventuren cap a la forma geomètrica, provoca tota mena de reaccions en els infants mentre miren, escolten i assenyalen i troben cadascun dels cucs, fins al final de la història. Una història per prepara-nos per anar a dormir i somniar.

Una d’aquelles històries que continuen més enllà del breu relat, ja que al final sempre s’hi amaguen altres maneres de jugar i intercatura amb un llibre, mitjançant unes targetes troquelades i que ens permetran ficar-hi els dits, com si fossin altres cucs, cadascun d’ells amb una personalitat pròpia!

El que va passar divendres 17 de maig va ser una recucada! Perquè infants i adults ens vam emocionar en veure que els personatges de la història van aparèixer per art de màgia, uns cucs grossos fets a mà i amb molta estima, i perquè els infants se’ls van apropiar i estimar en el decurs de tota la sessió amb l’autora. Així son, de vegades, les tardes de primavera i pluja, amb la petita infància!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]