FLIC VIC

flic vic 4Però, què és això del FLIC…?

El FLIC és un festival d’experiències i creació literària que convida a gaudir de la literatura i les arts. L’objectiu és promoure la relació entre les diverses arts a través de formats innovadors i experimentals, fomentant així la creació interdisciplinària i el foment pel gust literari, amb la participació de tots els agents implicats.

Ens apropa iniciatives internacionals a través del crossing art literar i posa especial atenció en incentivar l’acció literària en espais poc habituals, així com en fer-la arribar a públics amb risc d’exclusió social.

Se celebra a diverses ciutats de forma itinerant i té una programació per les famílies, un programa per a les escoles, per a joves creadors i una trobada professional.

(…)

I la curiositat en aquesta 8a edició ha estat poder acollir aquesta proposta literària i artística a la ciutat de Vic. El tret de sortida va tenir lloc a la Masia dels Frares, edifici renovat i amb nous aires de la Universitat de Vic, amb la conferència-xerrada inaugural “Entre Alicias y espejos: el mediador en la educación literaria” que ens va apropar la Rosa Tabernero, professora titular de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universidad de Zaragoza, investigadora responsable del grup de recerca consolidat Educación para la Lectura Literatura Infantil y Juvenil y construcción de identidades i directora del màster propi en Lectura, libros y lectores infantiles y juveniles. Dirigeix la col·lecció de Prensas Universitarias de Zaragoza

[Re]pensar la educación.

entre alicias y espejos uvic2

entre alicias y espejos uvic

I avui dissabte 14 d’abril, i al llarg de tot el matí, el Festival de literatura i arts infantil i juvenil s’ha instal·lat en un immillorable indret com és el Casino de Vic, on ja de bon matí el grup responsable del FLIC ha treballat de valent per muntar i organitzar les diferents propostes entorn quatre eixos que han girat entorn el llibre: pàgines que sonen, jocs d’autor, històries en moviment, relats creuats.

flic vic 2

Espais d’entrada: les hamaques que conviden a escoltar el relat.

flic vic 3

Les històries en moviment.

flic vic 1

Un espai llibreria ambulant.

flic vic Roser Ros i Yoshi Hioki

Una cloenda amb els narradors Roser Ros i en Yoshi Hioki.

I un regust de voler pensar, de saber, de creure que Vic pot esdevenir una ciutat realment lectora.