Un vespre de còmic

2

PETIT EL PEIX

El passat dissabte 10 de febrer la llibreria va viure una intensa i agradable jornada de còmic. Tot i que som lectors de còmic, però  a la nostra manera, vam voler fer un petit homenatge a aquest gènere literari, sovint, desconegut per tants o bé per alguns, i llegit amb eufòria per tants altres.

El cas és que al matí vam tenir la gran sort de rebre la il·lustradora vigatana Marta Cunill, que prové del cinema i l’audiovisual i que s’estrenava amb aquest impecable còmic per a petits, PETIT EL PEIX. La Marta ens va explicar l’origen, com van sorgir les primeres idees i altres detalls del seu procés de creació. Un bon guió il·lustrat que, el segell Bang edicions, i dins la col·lecció de Mamut Còmics, no va dubtar en publicar.

I doncs, què faríeu vosaltres si us trobéssiu amb un petit peix?

1

2

3

Al vespre vam rebre l’autor revelació i guanyador per l’obra INTEMPERIE en la darrera edició del Saló del Còmic de Barcelona, en Javi Rey.

4

Va ser tota una sorpresa conèixer els inicis i la trajectòria d’aquest jove dibuixant i il·lustrador que, des de fa dos anys resideix a Vic i que, principalment, enfoca i dirigeix el seu treball cap al mercat francès.

5

I així, entre aficionats a la lectura del còmic i altres col·legues il·lustradors, vam descobrir i visualitzar, de manera extensa i profunda i de primera mà, el procés de treball i sistemàtic d’en Javi. L’obra INTEMPERIE representà una evolució en el seu traç, a més de resoldre i adaptar la novel·la escrita per Jesús Carrasco, i ara publicada per Planeta Cómic. Un treball minuciós, suggerent i buscar el llengautge adient per tractar temes difícils de la vida.

6

Un plaer haver sacsejat el món del còmic i la seva genuïna lectura amb vosaltres.

Moltes gràcies per haver compartit amb els autors part del vostre temps.

A reveure i visca el còmic!