Les lectores de la biblioteca comarcal de Cervera.

lij cervera 1El dissabte 27 de maig, i sense saber on acaba la primavera i on comença l’estiu, vam passar un matí d’aquells engrescadors i amables amb la visita d’un grup de lectores que formen el club de lectura juvenil d’adults de la biblioteca comarcal Josep Finestres, de Cervera. Ens va fer molta il·lusió compartir aquell moment amb elles: lectores actives, curioses i d’amplis somriures. Amb la Sara Vnedrell, la directora de la biblioteca, ens havíem vist i intercanviat quatre paraules en les darreres Jornades de lectura que organitza, cada dos anys, la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.lij cervera 4Aquest tipus de visita representa una oportunitat per conèixer-nos, per nodrir-nos tots plegats, per intercanviar les nostres maneres d’enfocar i entendre l’espai d’una llibreria, les nostres funcions i actuacions, així com apropar una manera de ser. Com a llibreters, mestres, bibliotecaris, artistes, el que desitgem és créixer, aprendre: construir, amb cura, aquests ponts tan preuats entre el llibre i el públic.

lij cervera 5Elles van celebrar amb alegria i riures la cloenda del seu club de lectura juvenil i que tant les alimenta. Nosaltres, ens vam sentir feliços de saber que aquest llibreria no queda pas tan lluny de les persones i que, un cop dins, se senten a gust.